Welkom

splash3

Nieuws

Het wordt tijd voor duidelijkheid

De zwemvaardigheid discussie van kinderen begint inmiddels alle vormen aan te nemen. We draaien soms een beetje door in Nederland. De discussie startte naar aanleiding van enkele verdrinkingsgevallen in open water.

De reddingsbrigade meldde in de media dat het slecht is gesteld met de zwemvaardigheid van de kinderen. Volgens deze organisatie moet ieder kind ook een zwemdiploma C hebben. Daarna mengden andere organisaties zich ook in de discussie en nu ligt het weer aan het afschaffen van het schoolzwemmen. En recentelijk kwam in het nieuws dat ouders hun kinderen, met zwemdiploma(‘s), onder de tien, niet alleen naar het zwembad mogen laten gaan. Al met al wordt het er allemaal niet duidelijker op en de discussie gaat alle kanten op.

Laten we vooropstellen, zwemmen in een open water of in een subtropisch zwembad brengt andere vaardigheden met zich mee dan in een regulier zwembad. In de praktijk moet je het echt leren, net als na het behalen van een rijbewijs. Wat er eigenlijk zou moeten gebeuren na het behalen van bijvoorbeeld twee zwemdiploma’s is een cursus zelfredzaamheid. Kinderen voorbereiden op eventuele calamiteiten.

De overheid zou hier een taak in kunnen vervullen door een cursus van zelfredzaamheid te kunnen subsidiëren? Laatst ging een zwembad met kinderen, die bezig waren met hun zwemdiploma, naar een buiten zwemgelegenheid om te oefenen. De gemeente Stein heeft een nieuwe vorm voor schoolzwemmen gelanceerd, klik hier. Er liggen dus kansen en mogelijkheden en er is nog een slag te maken.

En om de discussie nog verder op scherp te zetten, de meest verdrinkingsgevallen vinden plaats onder kinderen van buitenlandse afkomst. Als men zorgt dat deze kinderen zwemdiploma’s gaan halen dan zou de situatie al een stuk verbeteren. En daar spelen de ouders van deze kinderen ook een belangrijke rol in.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl