Welkom

splash3

Nieuws

Het trieste lot van een zwembad in verval

Twee jaar geleden sloot zwembad De Frosk in De Westereen de deuren vanwege een faillissement. Sindsdien is het zwembad de inzet van een juridische strijd tussen de voormalig exploitant/eigenaar en de gemeente Dantumadiel.

En als zo vaak draait het om geld, de gemeente eist van de voormalige exploitant meer dan 900.000 euro. De ConeGroup nam in 2012 het zwembad over van de gemeente en kreeg 800.000 euro mee van de gemeente Dantumadiel.

Het was de bedoeling dat het zwembad zou worden gerenoveerd en omgebouwd tot een wellness centrum, maar dat is nooit van de grond gekomen. Na de overname in 2012 ontstond er al snel een juridisch steekspel tussen de gemeente en de eigenaar dat eindigde in het faillissement in 2016.

Een doorstart zal er naar alle waarschijnlijkheid nooit komen, het pand is in een dusdanige slechte staat dat sloop de enige oplossing zal zijn. Het wordt tegenwoordig gebruikt als hangplek door jongeren met alle gevolgen van dien.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact




Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl