Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Het regent vacatures in zwembadland

Wie wil er nog in een zwembad werken? Het is er vochtig en vaak warm en je moet ogen in je rug hebben om alles in de gaten te houden.

Ondanks de negatieve kanten zien toch heel grote groep het als een soort ‘roeping’ om in een zwembad te werken.

En laten we eerlijk zijn, zwembadmedewerker is een mooi en eerzaam beroep en je komt in contact met heel veel mensen en collega’s.

Plus dat je ook nog eens kinderen kunt opleiden om zwemdiploma’s te halen. Maar het blijft desondanks voor de zwembaden lastig om nieuwe medewerkers te vinden.

Daarnaast kiezen weinig mensen voor een opleiding tot zwemonderwijzer. Het vak staat onder druk en het tragische ongeval in Rhenen heeft er ook geen goed aan gedaan.

Desalniettemin is er veel vraag, alleen worden de vacatures slecht of helemaal niet ingevuld.

Het wordt hoog tijd om het imago van zwembadmedewerker op te poetsen. De laatste jaren wordt de opleiding tot Lifeguard steeds populairder.

Wellicht ligt daar in een mogelijkheid om in combinatie de functie van zwembad- medewerker en onderwijzer aantrekkelijker te maken?

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.