Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Het raadsel van De Lieberg

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het onwel worden van 8 personen van vorige week in zwembad De Lieberg in Hilversum. Exploitant Optisport zelf heeft niets kunnen vinden dat leidt tot een chloorgaslek of iets dergelijks.

Na het ongeval heeft Optisport de chloordesinfectie doseersystemen 12 uur achter elkaar getest en daar is niets uit naar voren gekomen wat lijkt op een chloorgaslek. Er is nu een extern bureau ingeschakeld om alsnog uit te zoeken wat de mogelijke oorzaak is geweest.

De meeste slachtoffers hadden last van benauwdheid, misselijkheid en geïrriteerde ogen wat wel duidt op iets wat met chloor te maken heeft. Vanwege het intensieve gebruik van zwemwater was er extra chloor nodig, maar alle waarden zijn volgens de exploitant binnen de normen gebleven.

Op de dag in kwestie was het zwembad in gebruik door een grote groep leerlingen van ROC college voor een coopertest. Er gaan zelfs geruchten dat er iets van buitenaf is meegenomen wat de oorzaak zou kunnen zijn?

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl