Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Het kan gaan vriezen of dooien in Hoogeveen

Over een maand wordt duidelijk of het ambitieuze project ijsbaan/zwembad project van de gemeente Hoogeveen financieel haalbaar is. De raad had voor de zomer de Rekenkamer opdracht gegeven om een doorberekening te maken van het investeringsbedrag van bijna 30 miljoen euro. Alleen lukte het de Rekenkamer niet om voor oktober met een financieel plaatje te komen.

Het begon allemaal in Hoogeveen met het winnen (Assen versus Hoogeveen) van een Provinciale subsidie van 5 miljoen euro voor het realiseren van een ijsbaan, daarna werden de plannen steeds groter en ging men ook een plan te ontwikkelen voor een nieuw zwembad.

Zwembad De Dolfijn gaat richting de houdbaarheidsdatum en dient over enkele jaren te worden vervangen. Op zich een helder verhaal maar het moet allemaal wel worden gefinancierd. Tot nu toe is er al behoorlijk geïnvesteerd door de gemeente, op de beoogde locatie is een sportcentrum en grond voor 1,5 miljoen euro aangekocht.

Maar om het project verder te financieren wil men ook obligaties uitgeven ter waarde 6 miljoen euro. Of het allemaal haalbaar is wordt dus volgende maand duidelijk. En daarbij komt kijken dat de ijsbaan uiterlijk 1 januari 2020 open moet gaan anders krijgt Hoogeveen niet de miljoenensubsidie van de provincie Drenthe. Het kan dus gaan vriezen of dooien in Hoogeveen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.