Welkom

splash3

Nieuws

Het is slecht gesteld met het oppervlakte water

Brussel heeft aardig grip op wat er wel en niet gebeurt in Nederland. Er moeten doelen gehaald worden. Naast het hoofdpijndossier over stikstof gaat het nu om de slechte kwaliteit van het oppervlakte water. Nederland dreigt daardoor verder op slot te gaan door de slechte waterkwaliteit.

Dat blijkt uit een rapport van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur. De waterkwaliteit van zowel het grondwater als het oppervlaktewater (rivieren, sloten, kanalen en meren) voldoet volgens het adviescollege niet aan de Europese normen.

Zo zitten er te veel chemische stoffen in het water. Terwijl het stikstofprobleem nog niet is opgelost dient zich zo een nieuw hoofdpijndossier aan. Volgens de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur kan dit ertoe leiden dat allerlei activiteiten in Nederland, zoals de bouw van huizen, landbouw en bedrijvigheid stil komt te liggen.

In 2027 moeten alle EU-lidstaten voldoen aan doelen van de zogenoemde Kaderrichtlijn Water (KRW). Doel van die richtlijn is voldoende beschikbaarheid van schoon water. Het risico bestaat dat Nederland forse boetes krijgt uit Brussel wanneer de doelen niet worden behaald.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl