Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Het gaat weer beginnen, de buitenzwembaden kunnen open

De bomen en struiken lopen uit en het begint weer groen te worden en deze voorjaarsuitingen zorgen ervoor dat de buitenzwembaden gereed worden gemaakt voor de opening van het nieuwe seizoen.

Overal in het land wordt de laatste hand gelegd aan het zomerseizoen klaar maken van de openluchtzwembaden. En dat gebeurt in meeste gevallen met hulp en ondersteuning van vrijwilligers. Zonder de onvoorwaardelijke steun van deze groep mensen zouden veel zwembaden niet eens meer bestaan.

Deze vorm van gemeenschapszin komt je steeds minder tegen in onze huidige samenleving en is best wel uniek te noemen. Vooral in de kleine dorpen bestaat het nog want in de steden wordt het steeds lastiger mensen te motiveren om zich in te zetten als vrijwilliger.

Acties als NL Doet werken wel voor het moment maar op de lange termijn ontbreekt het toch aan nieuwe aanwas. Hier ligt een taak voor de gemeenten om mensen te werven en enthousiastmeren om de handen uit de mouwen te steken.

De meeste openluchtbaden gaan eind april open, gezien de weersverwachtingen voor de komende week zou je denken, zwembad klaar, ga eerder open? En zoals het oude gezegde, ‘de eerste klap is een daalder waard’.

In de gemeente Zwartwaterland hebben ze al geluisterd daar gaat het openluchtzwembad in Hasselt voor het eerst in de geschiedenis deze week al open.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.