Welkom

splash3

Nieuws

Het gaat niet goed met Nieuw Tijenraan

Het relatief nieuwe zwembad Nieuw Tijenraan in Raalte heeft sinds de opening in 2018 met verlies gedraaid. In 2015 werd er een gemeentelijk Sportbedrijf opgericht om de sportactiviteiten in Raalte te structureren, naar nu blijkt is dat niet gelukt want  de verliezen zijn opgelopen tot ongeveer 300.000 euro.

Als reden wordt aangegeven tegenvallende bezoekersaantallen bij Nieuw Tijenraan maar de personeelskosten zijn ook fors  gestegen. De eerste drie jaar na de oprichting van het Sportbedrijf ging het nog wel maar nu moet er hard worden ingegrepen.

Exploitant Sportbedrijf Raalte wil nu de toegangsprijzen voor het zwembad omhoog brengen, minder ruimte voor recreatief zwemmen en de personeelskosten moeten omlaag.

In 2014 moest de gemeente Raalte nog fors bezuinigen op sport maar de gemeente besloot in 2015 dat er wel een nieuw zwembadcomplex moest komen.

De gemeenteraad is nu weer aan zet om de tekorten af te dekken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl