Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Het draagvlak voor de coronaregels wordt steeds minder

De corona aanpassingen die sinds 6 november actief zijn, waardoor er bij de zwembaden een QR-check moet plaatsvinden, zorgen voor veel onrust en onbegrip.

Net als we denken richting normaal te gaan, gaat de voet van het kabinet weer op de rem. En nu wordt er ook weer een nieuwe lockdown aangekondigd.

Je merkt aan alle kanten dat het geduld begint op te raken onder de mensen. En dat heeft ook al geleid tot rare situaties bij de zwembaden.

Kinderen die na de zwemles bij de ingang van het zwembad in de kou worden omgekleed is een extreem voorbeeld.

Het draagvlak voor alle regels wordt steeds minder onder de bevolking. Vooral de ongevaccineerden moeten het ontgelden.

Volgens de laatste cijfers zijn de meeste coronabesmettingen in de zogeheten biblebelt. Een strook van religieuze gemeenten wat strekt van Zeeland tot Drenthe.

Mensen die vanuit hun religie zich niet laten vaccineren. En daar heeft de rest van Nederland dus ook mee te maken.

Intussen worden er weer tal van ideeën bedacht om onder de corona-check uit te komen en zodoende ook ongevaccineerden toe te laten bij de zwembaden.

Bij Aquacentrum Den Helder willen ze het buitenzwembad weer openen omdat men het een verkeerde keuze vindt dat sporters een QR-code moeten laten zien.

In Hoogeloon nabij Bladel probeerde iemand een heel zwembad af te huren om  met familie en vrienden die ongevaccineerd zijn te kunnen zwemmen.

De eigenaar van het zwembad lag het voor bij de gemeente en die was duidelijk, met een QR-code waarop staat dat ze negatief zijn getest of hersteld zijn van corona kunnen ze zwemmen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl