Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Het boren naar aardwarmte gaat weer starten

In 2011 is men in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp gestart met het boren naar aardwarmte (geothermie), omdat de leiding vorig jaar op een kilometer diepte brak werd de levering stopgezet.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft nu een lening van 5 miljoen euro aan Ammerlaan The Green Innovator verstrekt om het aardwarmte project nieuw leven in te blazen.

Naar verwachting kan dit najaar de aardwarmtelevering hervat worden aan een groot aantal afnemers zoals de glas- en tuinbouw en ook naar zwembad De Viergang in Pijnacker.

Met de realisering van de nieuwe verbeterde aardwarmteput wordt de ambitie van de gemeente om in 2020 15 % van de totale energiegebruik duurzaam op te wekken gehaald.

Het warme water wordt gewonnen uit reservoirs in aardlagen die zich op kilometers diepte onder de grond bevinden, het water wordt naar boven gepompt, koelt af door het gebruik en wordt daarna weer teruggepompt.

De aarde verhit het water weer en is zo een onuitputtelijke bron van schone energie. Het is de bedoeling van Ammerlaan The Green Innovator om deze vorm van schone energie op meerdere locaties in Nederland uit te voeren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Badjuf Hanny stopt er na 46 jaar! mee

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl