Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Herverdeling gemeentegelden kan grote gevolgen hebben

Het Rijk heeft ideeën om het geld dat jaarlijks naar de gemeenten gaat, te gaan herverdelen. In totaal gaat er jaarlijks 30 miljard euro naar de gemeenten.

De laatste herverdeling vond bijna 25 jaar geleden plaats. In de tussentijd zijn er veel aanpassingen en veranderingen doorgevoerd.

Zo hebben gemeenten er allerlei taken bijgekregen: zoals de Bijstand (Participatiewet), ondersteuning voor ouderen (WMO) en de Jeugdzorg.

Gemeenten vrezen harde bezuinigingen nu het Rijk de gezamenlijke pot geld opnieuw wil verdelen.

En daarbij komen de zwembaden ook weer om de hoek kijken. Want als er bezuinigd gaat worden wordt er als eerste naar de zwembaden gekeken.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat weten dat er nog niets is besloten. Het demissionaire kabinet heeft de definitieve besluitvorming naar het nieuwe kabinet doorgeschoven.

Dus is het afwachten of de soep zo heet gegeten wordt als het wordt opgediend.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.