Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Hebben gemeenten de minister tijdig geïnformeerd?

De datum van 15 oktober 2017 is inmiddels verstreken om de minister te informeren over de vervangingsplicht van ondeugdelijk rvs bij de zwembaden.

Of dat daadwerkelijk bij alle gemeenten heeft plaatsgevonden valt nog te bezien.

Gemeenten hebben in juli opdracht gekregen van minister Plasterk om zelf onderzoek uit te voeren bij alle zwembaden binnen de gemeente grenzen.

In de praktijk hoor je verschillende reacties, zwembaden reageren min of meer laconiek en verwijzen door naar de desbetreffende gemeente.

Het ministerie van Wonen wilde eerst voor 1 januari 2017 de controles in de zwembaden gerapporteerd hebben, maar dat lukte niet.

Na een vrijblijvende enquete vanuit de overheid viel de respons tegen en werd de bal neergelegd bij de gemeenten om de controles uit te voeren.

We kunnen inmiddels wel vaststellen dat de meeste openbare gemeentelijke zwembaden aan de verplichting hebben voldaan.

Maar hoe het bij particuliere zwembaden is gesteld zoals bungalowparken, sauna’s, campings en bijvoorbeeld hotels blijft nog de vraag.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.