Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Halloweenfeest in Tilburg ontspoort helemaal (update)

Het heeft helemaal niets meer te maken met zwemrekreatie. Naar nu blijkt is een Halloweenfeest bij zwembad Stappegoor in Tilburg afgelopen weekend compleet uit de hand gelopen. Vier meisjes zijn tijdens het ‘feest’ lastig gevallen door groepjes jongens, die ook andere bezoekers lastigvielen.

Volgens de berichtgeving in de media werd de sfeer in Stappegoor steeds grimmiger waardoor het ‘feest’ om 21.00 uur al werd afgelast, zes jongeren waren toen al uit het zwembad gezet. Later op de avond werd de situatie nog onveiliger omdat een groep van 30 jongeren zich voor het zwembad hadden verzameld. De politie werd gealarmeerd omdat er een steen door een raam werd gegooid en een rolluik vernield. De politie heeft geen aanhoudingen kunnen verrichten.

Het feest was voor jeugd in de leeftijd van 12 tot 17 jaar en volgens getuigen blijkt dat er personen zijn binnengekomen die al een zwembadverbod hadden. Er waren in totaal ongeveer vijfhonderd bezoekers en er was volgens eigen zeggen voldoende toezicht. Dit incident staat niet op zichzelf, de afgelopen jaren zijn er meerdere incidenten geweest bij het zwembad. Om die reden is er een vingerscan ingevoerd bij alle zwembaden in Tilburg om toegang te krijgen.

(Update) Het blijkt nu dat de vingerscan niet is gebruikt tijdens het evenement, hierdoor konden personen met een zwembadverbod toch binnenkomen. De kaartjes werden online gekocht zonder verdere check en vanwege de drukte is er geen controle uitgevoerd bij de ingang. Een inschattingsfout met grote gevolgen, meldt de gemeente Tilburg.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.