Welkom

splash3

Nieuws

Haantjesgedrag zorgde voor tweedeling bij Dukenburg

Er is een rapport verschenen over de misstanden en organisatiecultuur bij zwembad Dukenburg in Nijmegen.

Het rapport is vernietigend voor het leidinggevende bestuur die haantjesgedrag vertoonde waardoor sommige vooral jonge medewerksters zich onveilig voelden.

Volgens het rapport is er onder leiding van deze mannen uit het bestuur een cultuur ontstaan die zorgde voor tweedeling binnen het zwembad.

Kritiek is er volgens het onderzoek over de omgangsvormen, wie mee ging in de cultuur van ‘ouwe jongens krentenbrood’ kreeg meer gedaan.

Er werd te amicaal omgegaan met de jonge medewerksters. De meeste zijn ook om die reden inmiddels opgestapt.

Het advies is nu dat er nadrukkelijker toezicht van de gemeente Nijmegen moet komen in de vorm van controle komt op de werkvloer.

Alleen klinkt het als mosterd na de maaltijd. Ook is er vernieuwing en versterking van het management nodig voor het zwembad.

En dat klinkt weer als een understatement. Leidinggevenden moeten zorgen voor een veilige werk- en leefomgeving bij een zwembad.

Toen het zwembad in 2016 dreigde te sluiten nam een groep burgers het initiatief om het met behulp van vrijwilligers Dukenburg open te houden.

Het blijkt nu wel dat men uitkijken met dit soort burgerinitiatieven waar de leiding aan vrijwilligers wordt gegeven. De goede initiatieven uiteraard daargelaten.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl