Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Grote twijfels over betrouwbaarheid Canadees onderzoek

Alle landelijke media hebben de afgelopen dagen aandacht besteedt aan het nieuws dat onderzoekers in Canada een nieuwe testmiddel hebben ontwikkeld om urine in zwemwater aan te tonen.

De onderzoekers hebben in het onderzoek zich gericht op een kunstmatige zoetstof die in veel voedingsmiddelen voorkomt en niet wordt afgebroken in het lichaam.

Voor het onderzoek heeft men 250 monsters uit 31 zwembaden genomen is men tot de conclusie gekomen dat op basis van deze zoetstof op 11.000 liter zwemwater 1 liter urine aanwezig is in zwemwater.

De onderzoekers geven aan dat de hoeveelheid urine afhangt van het aantal mensen dat in het zwembad is, het frappante is dat deze gegevens niet zijn meegenomen in de testresulaten.

We kunnen er bijna voor 100% vanuit gaan dat de desinfectie van het zwemwater in de Nederlandse zwembaden goed is geregeld. Via allerlei wet- regelgeving wordt hier constant op gecontroleerd.

Conclusie is dat het onderzoek aan alle kanten vraagtekens oproept en niet als objectief kan worden beoordeeld.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.