Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Grootste zwembad ter wereld

Het grootste zwembad ter wereld is in Chili. Het zwembad is 8 hectare groot en er kan 250.000 kubieke meter water in. Recente onderzoeken hebben echter uitgewezen dat dit ongeveer 1.5 tot 2 miljard dollar heeft gekost. Jaarlijks onderhoud wordt geschat op 4 miljoen dollar. Het zwembad ligt bij het San Alfonso del Mar Resort aan de Chileense kust. De inhoud van het zwembad is zo groot als die van 6.000 normale zwembaden. Volgens de bouwer Crystal Lagoons is het zwembad zes keer zo groot als zijn eerste concurrent, het Orthlieb zwembad in Casablanca, Marokko. Het zwembad staat dan ook in het Guinness Book of World Records vermeld als grootste zwembad, en is tevens het diepste zwembad ter wereld (35 meter). Het zwembad profiteert van de nabijheid van de zee. Het water in het zwembad wordt onttrokken aan de zee, middels een speciaal computergestuurd filtersysteem. Het brein achter het zwembad is de in Chili geboren biochemicus en vastgoedontwikkelaar Fernando Fischmann. De geruchten gaan dat hij al weer bezig is met een nog groter project.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Emmen heeft een nieuwe Aquarena

Eindelijk is het zover, het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen is in gebruik genomen. Het nieuwe zwembad vlakbij het voetbalstadion van Emmen kostte 15 miljoen euro.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.