Welkom

splash3

Nieuws

Groen licht voor nieuwbouw De Tongelreep

De gemeenteraad van Eindhoven heeft definitief groen licht gegeven voor de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep.

Om de bouw te realiseren is extra geld nodig, prijsstijgingen van bouwkosten zijn daarvan de oorzaak. Daar zijn nu extra middelen voor gevonden.

Een deel komt uit een extra Rijksbijdrage voor compensatie van de BTW over de bouwkosten. Daarnaast komt er 2.5 miljoen euro vanuit het ministerie van VWS voor topsportfaciliteiten.

Eerder was al 7.5 miljoen euro toegezegd vanuit de Regio Deal Brainport Eindhoven. De zwemhoofdstad van Nederland kan daardoor uitbreiden met 2000 m2 water voor breedte- en topsport.

Samen met architect Slangen+Koenis, Adviesbureau Tielemans, aannemer Mertens en technische installateurs Equans en Lotec is het definitieve ontwerp uitgewerkt.

Met de nieuwbouw wordt 2000m2 nieuw zwemwater gerealiseerd met een bad voor recreatie, doelgroepen en peuters, een instructiebad, een 8-baans 50-metersportbad en een 5-baans 25-meterbad.

Dit komt bovenop de bestaande 2250 m2 zwemwater in het Pieter van de Hoogenband Stadion. Voor de zomer start de bouw van de zwembaden.

Eind 2024 is de oplevering van de nieuwe baden en eind 2025 is de nieuwbouw klaar van de horeca, entree en de kantoren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl