Welkom

splash3

Nieuws

Grensoverschrijdend gedrag bereikt ook de zwembaden

In tijden van grensoverschrijdend gedrag op wat voor manier dan ook is het zaak om als zwembad een duidelijk beleid te hebben voor eventuele slachtoffers.

Het belangrijkste is om een neutraal aanspreekpunt te hebben in de vorm van een vertrouwenspersoon waar medewerkers met hun klachten terecht kunnen.

Na de aangiftes van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice en Ajax komen er steeds meer grensoverschrijdende situaties aan het licht.

Zo ook binnen de zwembadwereld, een medewerker van De Tongelreep in Eindhoven heeft zich op een personeelsfeest schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag naar jongere vrouwelijke collega’s.

Daarvoor waren er ook al klachten bekend over deze medewerker. Eén van de vrouwen had hierover melding gemaakt naar een coördinator van de gemeente Eindhoven.

De gemeente Eindhoven wilde deze medewerker op staande voet ontslaan maar hij stapte naar de rechter. Omdat het incident op een feest plaatsvond en niet op de werkvloer oordeelde de rechter dat het ontslag onterecht is.

Maar de gemeente krijgt van de rechter nog wel de mogelijkheid om aan te tonen dat er geen veilige werksituatie is als de man weer terugkeert. Als dat zo is kan het contract met de man alsnog worden beëindigd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl