Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Goedkoop scoren over de rug van de zwembaden

RTL Nieuws heeft klaarblijkelijk de ogen gericht op de Nederlandse zwembaden. Na eerder een niet representatief onderzoek te hebben gedaan naar de tarieven van de tickets is nu de hygiëne en veiligheid aan de beurt.

Uit een inventarisatie van RTL Nieuws blijkt dat 129 zwembaden en sauna’s in Nederland de afgelopen drie jaar waarschuwingen hebben gekregen wegens gebrekkige hygiëne en veiligheid.

De onderzoeksredactie vond in honderden inspectierapporten in totaal 129 zwembaden, vakantieparken, sauna’s en zorginstellingen die tussen 2016 en eind 2018 een dwangsom kregen.

Wat de onderzoeksredactie waarschijnlijk niet weet is dat een dwangsom geldt als een waarschuwing en dat het desbetreffende zwembad de hygiëne en veiligheid binnen een bepaalde periode op orde moet maken.

Het zijn helaas weer constateringen en er worden ook geen namen genoemd en de kop van het artikel op de website van RTL suggereert alsof het om gemeentelijke zwembaden gaat. Het ontbreekt bij het onderzoek aan onderbouwing.

Zwembaden worden door de instanties heel streng gecontroleerd in Nederland en moeten aan de hoogste eisen voldoen als het gaat om veiligheid en hygiëne.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.