Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Gladde zwembadtegels zijn sluipmoordenaars

In zwembaden worden tegels gelegd die voldoen aan de zwembadnorm. Maar het gebeurt toch regelmatig dat er ongelukken plaatsvinden met ernstige gevolgen.

Het nieuwe zwembad De Fluit in Leidschendam moet al na vier jaar de vloertegels rondom het kleedkamergedeelte vervangen.

Vergeleken met andere zwembaden hebben er de afgelopen jaren relatief veel ongevallen plaatsgevonden als gevolg van uitglijden.

De gemeente en bouwer BAM hebben nog gekeken naar oplossingen maar niets hielp en daarom is er nu gekozen voor een structurele oplossing.

De enige maatregel die een directe oplossing biedt is een complete vervanging van de vloertegels. Er is gekozen om de tegels te vervangen voor een kleinere tegel met een hogere antislipwaarde.

Bouwer BAM kan in principe niet aansprakelijk worden gesteld omdat het zwembad conform het programma van eisen en bestek is gebouwd.

Desalniettemin hebben de gemeente en BAM afgesproken dat het bouwbedrijf 30 procent van de kosten voor haar rekening neemt.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Badjuf Hanny stopt er na 46 jaar! mee

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl