Welkom

splash3

Nieuws

Gemeenten moeten de controles nu zelf uitvoeren

Na de voor minister Plasterk teleurstellend verlopen enquete bij de overdekte zwembaden, inzake de naleving van het vervangen van niet chloor resistent rvs materiaal, wordt de bal nu gelegd bij de gemeenten.

Burgemeester en wethouders van een gemeente zijn het bevoegd gezag voor de bouwregelgeving en zijn verantwoordelijk voor de handhaving. Of een zwembad in een gemeente voldoet aan de wet is ter beoordeling van de gemeente.

De minister heeft de gemeenten daarom verzocht alle overdekte zwembaden te controleren op de naleving van de onderzoeksplicht en waar nodig handhavend op te treden. Bij deze handhaving kunnen gemeenten een dwangsom opleggen of bestuursdwang toepassen.

Indien naar hun oordeel sprake is van een voor het publiek gevaarlijke situatie, kunnen zij een zwembad tijdelijk sluiten of andere maatregelen nemen ter bescherming van het publiek.

De gemeenten moeten voor 15 oktober 2017 de minister informeren wat de uitkomsten zijn van de controles bij de zwembaden binnen hun gemeente.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl