Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Gevolgen van de btw-vrijstelling worden zichtbaar

Accountants in Nederland breken hun hoofd over de btw-vrijstelling voor sportaccommodaties die per 1 januari 2019 is ingegaan. Btw-vrijstelling klinkt als naam gunstig maar in de praktijk valt dat nog te bezien.

Sportaccommodaties, waaronder zwembaden, zonder winstoogmerk hoeven geen btw meer af te dragen over de inkomsten (9%) maar raken wel de aftrek van btw kwijt (21%).

Zeker als men investeringen wil gaan doen heeft dit grote gevolgen. En dan praten we over hele forse bedragen.

Om dit min of meer te compenseren heeft het Rijk subsidie gelden beschikbaar gesteld. Alleen om hier voor in aanmerking te komen moet je door een woud van regels.

De aanpassing en wijziging is een gevolg van regelgeving in opdracht van de Europese commissie. Of we daar nu blij mee moeten zijn? Later meer hierover.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.