Welkom

splash3

Nieuws

Geusseltbad in mei open

Het nieuwe Geusseltbad in Maastricht gaat op 1 mei open voor het publiek. In juni is de officiële opening van het duurzaamste zwembad van Nederland. Het Geusseltbad vervangt de huidige drie Maastrichtse zwembaden Vijverdal, Dousberg en Heer. In totaal is er ongeveer 25 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe zwembad bij de Geusselt.

Uniek in duurzaamheid
De gemeenteraad van Maastricht gaf in 2009 groen licht voor de bouw van een nieuw zwembad in combinatie met een kleed- en clubgebouw voor buitensporten. De duurzaamheid ambitie is verankerd in alle onderdelen van het project. Dit komt tot uiting in CO2-neutraliteit, een EPC-reductie van meer dan 50%, ontwerp en bouw zoveel mogelijk volgens principes van Cradle to Cradle, gebruik van zonne-energie voor elektra en warmte en het gebruik van grondwater als watervoorziening en warmtebron. Het totaalconcept voor duurzaamheid en energie is uniek voor zwembaden in Nederland. Door de maatregelen op het gebied van duurzame energie heeft het zwembad zelfs geen gasaansluiting nodig. Het resterende elektraverbruik wordt gekoppeld aan een windmolenproject waardoor het energieverbruik volledig duurzaam wordt. Dit resulteert in een hoge GreenCalc+ score, zelfs de eerste voor een zwembad in Nederland.

geusselt1

Feiten
Een binnenzwembad van circa 1.300 m² wateroppervlak voor wedstrijdbad, recreatiebad, doelgroepenbad en zorgbad.
Een buitenzwembad met een wateroppervlak van ruim 400 m² peuter-, kleuter- en recreatiebassin.
Een kleed- en clubaccommodatie voor hockey, voetbal en jeu de boules van 1.900 m².
Het bebouwd oppervlak omvat ruim 10.000 m².
Een ligweide van circa 7.000 m².
Investeringskosten: € 25 mln ex btw.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl