Welkom

splash3

Nieuws

Gesloopt zwembad wordt in zijn geheel hergebruikt

Na ruim 40 jaar trouwe dienst is zwembad Den Ekkerman in Veldhoven gesloopt. Inmiddels is het nieuwe zwembad al in gebruik genomen.

Met de sloop is het oude zwembad niet verdwenen. Alle gesloopte materialen hebben een nieuwe bestemming gekregen.

Een extern adviesbureau stelde een plan op, compleet met een flinke lijst van materialen. Deuren, plafonds en staalconstructies, maar ook de zwembadtrapjes en de kleedhokjes. Voor alles is een nieuwe bestemming gevonden. Ook voor de gebruikte bouwmaterialen, zoals stalen balken, hout en pvc-leidingen.

Veldhoven is net als veel gemeenten druk bezig met verduurzamen. De sloop van het zwembad was het eerste project waarbij de gemeente het nieuwe beleid in praktijk bracht.

In totaal is er met de sloop 1,7 miljoen kilogram CO2 bespaard: net zoveel als 447 huishoudens gemiddeld per jaar met hun energieverbruik uitstoten.

Om verspilling tegen te gaan kiezen steeds meer gemeenten voor een circulaire economie waarbij materialen en producten worden hergebruikt.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl