Welkom

splash3

Nieuws

Gemeenten moeten behoorlijk in de buidel tasten

Je denkt een project voor een x bedrag te realiseren. Zo is het in de oorspronkelijke begroting opgenomen. Alleen kom je tegenwoordig bedrogen uit.

De bouwkosten en materialen zijn extreem gestegen. Er is een tekort aan alles op de wereldmarkt.

Het nieuwe zwembad in Almelo zou 20 miljoen euro gaan kosten maar door de stijgende prijzen van bouwmaterialen komt daar nog eens 5 miljoen euro bij.

Voor de verbouwing van sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal is een extra bedrag nodig van 1,5 miljoen euro. Het oorspronkelijke krediet van 4,5 miljoen euro is lang niet voldoende.

Iedereen en alles heeft er mee te maken. Maar wat moet je, er is vaak geen weg meer terug. Je kunt niet zomaar een project onhold zetten terwijl het al is aanbesteed.

Het beste zou zijn om alles te cancelen tot betere tijden, alleen gebeurd er dan helemaal niets meer.

En dan hebben we ook nog te maken met de stikstof problematiek. Volgens een recentelijke uitspraak van de Raad van State voldoet de bouwvrijstelling niet aan de eisen van het Europees recht.

Volgens de Raad van State bepaalt het Europees natuurbeschermingsrecht dat een bouwproject alleen toestemming mag krijgen als uit onderzoek blijkt dat beschermde natuurgebieden er geen schade door oplopen.

De uitspraak van de Raad van State is dramatisch voor de bouwsector. Met het schrappen van de generieke bouwvrijstelling gaat Nederland waarschijnlijk op slot.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl