Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Gemeenten hebben nog anderhalve maand de tijd

De gemeenten moeten voor 15 oktober 2017 het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties informeren wat de uitkomsten zijn over de vervanging van ondeugdelijk rvs.

Een enquete onder de zwembaden eerder dit jaar leverde niet het gewenste resultaat op en daarom heeft minister Plasterk deze dwangmaatregel inwerking gezet.

En het gaat niet alleen om om gemeentelijk overdekte zwembaden maar alle overdekte zwembaden, dus ook bij hotels, fitness/sport centra, campings, bungalowparken en zorginstellingen.

De dienst Gebouwen van een gemeente moet deze onderzoeken volgens de bouwregelgeving in het Bouwbesluit 2012 uitvoeren.

Gemeenten zijn dus verplicht om alle overdekte zwembaden te controleren op de naleving van de onderzoeksplicht en waar nodig handhavend op te treden.

Bij deze handhaving kunnen gemeenten een dwangsom opleggen of bestuursdwang toepassen.

Naar nu blijkt zal het nog een hele klus worden voor de gemeenten om het voor de aangegeven datum in kaart te brengen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.