Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Gemeente Tilburg krijgt maximale boete voor nalatigheid

De rechtbank in Breda heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van het fatale ongeluk met een baby in zwembad De Reeshof in Tilburg. De gemeente Tilburg is door de rechter veroordeeld tot een maximale geldboete van 76.000 euro wegens grove nalatigheid aangaande het onderhoud aan zwembad Reeshof, OM had eerder 60.000 euro geëist.

De gemeente was al sinds 2006 op de hoogte van de risico’s voor het gebruik van oxiderende rvs-bouten. Ondanks diverse waarschuwingen is de gemeente nalatig geweest om de ophanging en de bouten van de luidsprekers te vervangen. De gemeente is daardoor dus verantwoordelijk voor de dood van de baby, oordeelde de rechter.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.