Welkom

splash3

Nieuws

Gemeente Oldambt moet zich heel diep schamen

Waarom moet er altijd eerst actie onder de bevolking worden ondernomen voordat de lokale politiek wakker wordt. Het is altijd hetzelfde liedje. Een gemeente neemt op eigen houtje een beslissing om een zwembad te sluiten zonder overleg te hebben gepleegd met de inwoners van de gemeente.

Vervolgens zorgt dat voor heel veel beroering onder de gemeenschap. Er worden acties opgezet om het besluit terug te draaien en onder druk van de heftige protesten blijft het zwembad vervolgens open. Je kunt je iedere keer weer afvragen waarom een gemeente zo te werk gaat.

Het lijkt wel op inwoner treiteren of dat een nieuw gekozen wethouder of college van B & W een punt wil maken. Van dit soort overbodige politiek moeten we vanaf. Er is al weinig vertrouwen in de politici maar dit doet er zeker geen goed aan.

Nu is MFC De Hardenberg in Finsterwolde weer aan de beurt. Eind juni maakt de gemeente Oldambt bekend jaarlijks zo’n half miljoen euro te moeten bezuinigen. En waar kom je dan als eerste uit, zwembad sluiten of verkopen.

Vervolgens komen de burgers in opstand, 3000 handtekeningen opgehaald en hopen dat het besluit wordt teruggedraaid. Gemeenten die zo te werk gaan moeten zich diep schamen.

Saillant detail en zeker niet onbelangrijk: de gemeente Oldambt heeft tonnen aan euro’s uitgegeven aan biomassa installaties bij de zwembaden die nu niet meer functioneren.

Een zwembad heeft een belangrijke maatschappelijke en sociale functie in een gemeenschap en dat moet je juist koesteren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl