Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Geldrop met handen in het haar om De Smelen open te houden

Eind jaren 80 van de vorige eeuw is een start gemaakt met het privatiseren van zwembaden.

Laco was één van eerste particuliere exploitanten en ging zwembad De Smelen in Geldrop exploiteren.

In die periode werden er andere exploitatie contracten afgesloten dan nu het geval is. Laco heeft namelijk na 25 jaar het zwembad in handen gekregen voor een symbolisch bedrag van 1 euro.

Als eigenaar van het zwembad en de bijbehorende gronden wil het bedrijf de omgeving gaan ontwikkelen om zo de kosten van de exploitatie voor de komende jaren te kunnen garanderen.

Volgens het afgelopen contract hoeft de gemeente Geldrop niet meer bij te dragen aan het zwembad. Alleen heeft Laco aangegeven langer de tijd nodig heeft om de nieuwbouw plannen te ontwikkelen.

Daar hebben beide partijen inmiddels een compromis voor gesloten en het zwembad blijft nu open tot 2020. Dat betekent concreet dat de gemeente twee jaar langer 200.000 euro subsidie per jaar aan Laco moet betalen.

De gemeente zit nu min of meer met de handen in het haar omdat Laco eerder dreigde het zwembad te sluiten als de gemeente geen subsidie meer zou verlenen.

De gemeenteraad is nu aan het woord om akkoord te gaan met deze tussenoplossing.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.