Welkom

splash3

Nieuws

Geldrop zit in een lastige situatie vanwege zwembad De Smelen

Zwembad De Smelen in Geldrop is in 2014 voor een symbolisch bedrag van 1 euro in handen gekomen van exploitant Laco. De gemeente had het zwembad op die basis in 1989 overgedragen aan Laco. De gemeente wilde af van het sterk verouderde bad en Laco had destijds bedongen dat het na 25 jaar eigenaar zou worden van de opstallen en gronden.

Na het aflopen van het contract in 2014 wilde de gemeente Geldrop volgens het aflopende contract de jaarlijkse subsidie stopzetten. Laco kwam daar tegen in geweer en dreigde toen zelfs het zwembad te sluiten. De gemeente ging na lang beraad schoorvoetend overstag en besloot vanuit maatschappelijk oogpunt de subsidie van 200.000 per jaar te verlengen voor 5 jaar.

Voorwaarde was wel dat Laco in de tussenliggende periode plannen zou gaan maken om het zwembad verder te ontwikkelen. De afspraken over de verstrekte subsidie lopen nu per 1 januari 2019 af en Laco heeft recent de eerste ideeën gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Het plan wat nu op tafel ligt is dat de gronden rondom het zwembad gebruikt gaan worden voor woningbouw om zo het zwembad in fases op te knappen en Laco wil tot 2030 subsidie ontvangen om de zwemlessen en andere maatschappelijke activiteiten te garanderen.

En daar zit het probleem, de gemeente wil  juist af van die jaarlijkse subsidie van twee ton, er gaan inmiddels al geluiden rond om het zwembad maar weer terug te kopen van Laco. De politiek is nu weer aan zet, al met al blijft het een lastige situatie waar de gemeente Geldrop in terecht is gekomen maar handelswijze van Laco verdient ook niet schoonheidsprijs.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl