Welkom

splash3

Nieuws

Geheime stukken van De Spetter toch openbaar (update)

Update:

Na overleg te hebben gehad met de aannemer, die verantwoordelijk is voor de renovatie van zwembad De Spetter in Tholen, heeft de gemeente toch besloten om de 200 geheime documenten openbaar te maken.

De gemeente is dus van plan om alle documenten vrij te geven, maar die moeten eerst nog wel geanonimiseerd worden en daarvoor vraagt het college 10.000 euro! aan de gemeenteraad om het extern te laten uitvoeren.

Hierdoor is de gang naar de rechter afgeblazen en de gemeente en de aannemer hebben besloten om de kosten van het herstelplan te verdelen.

Saillant detail, de zwembadmanager van De Spetter, die nauw betrokken was bij de renovatie van 1.5 miljoen euro, is per direct ontslagen. Dat ontslag werpt direct ook weer veel vragen op .

Eerder artikel van 7 januari 2019 hieronder:

De gemeente Tholen heeft een landsadocaat ingeschakeld om te voorkomen dat 200 geheime stukken over zwembad De Spetter openbaar worden gemaakt.

Na jaren van gesteggel over het zwembad is er in 2018 een grootscheepse renovatie uitgevoerd van ruim een miljoen euro.

So far so good. Alleen kreeg het zwembad vorig jaar te maken met problemen aangaande de waterbehandeling waardoor De Spetter meerdere keren dicht moest.

In het kader van de renovatie van het zwembad was men overgestapt op een systeem met chloortabletten, alleen werkte dat systeem niet en er ontstond melkerig en troebel water. Dit kwam na onderzoek van het RUD (Regionale Uitvoerings Dienst) aan het licht.

In het rapport staat ook te lezen dat de gemeente het gebruik van de chloortabletten eiste, omdat de gemeente geen grote hoeveelheden vloeibaar chloor door Tholen wilde laten vervoeren.

Inmiddels is men weer overgestapt op vloeibaar chloor, extra kosten 200.000 euro, waarmee de problemen met het troebele water opgelost zijn. Omdat burgemeester en wethouders waarschijnlijk ‘nattigheid’ voelen willen ze de extra stukken over het zwembad liever geheimhouden.

De politiek in Tholen staat nu op zijn achterste tenen over het achterhouden van deze geheime stukken en eist nu openbaarheid via de voorzieningsrechter.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl