Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Geen toezicht nodig bij semi-openbare zwembaden

Zwembaden van campings, vakantieparken en hotels waar alleen gasten komen zwemmen zijn niet verplicht om toezicht te houden.

Dit bleek na het tragische ongeval in het zwembad bij EuroParcs Resort De Biesbosch nabij Dordrecht waarbij recentelijk een 5-jarig meisje is verdronken.

De provincie Zuid-Holland laat als toezichthouder weten dat er geen onderzoek komt naar de dood van het meisje omdat het om een semi-openbaar zwembad gaat.

Onduidelijk is hoe het meisje in het water kon geraken. De politie liet direct al weten geen onderzoek te doen, omdat er geen sprake is van een strafbaar feit.

Het zwembad is alleen toegankelijk voor parkgasten en is niet dieper dan 1.40 meter waardoor toezicht niet verplicht is.

De provincie is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving op zwembaden volgens de Bhvbz (Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden).

De Omgevingsdienst voert dat vervolgens voor de provincie uit op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid.

Maar het blijft wel vreemd dat er geen toezicht nodig is bij semi-openbare zwembaden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.