Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Geen promotie voor het zwemmen

Afgelopen zaterdag is de eerste aflevering uitgezonden bij SBS6 van Sterren Springen. Een verzameling aan ‘sterren’ lieten hun ‘kunsten’ zien vanaf de duikplank. Een genante vertoning en geen promotie voor het zwemmen in Nederland. Nu gaat SBS6 binnen hetzelfde programma ook een NK Bommetje organiseren. Wat ooit als grap in 2001 bij Zwembad Noord in Stadskanaal is onstaan is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend landelijk evenement. Er zijn inmiddels drie verschillende versies in omloop. Een versie van Sportfondsen, één in Stadskanaal en nu ook bij SBS. We moeten ons afvragen of dit nu wel een middel is om het zwemmen in zijn algemeenheid te promoten. De winnaars van deze evenementen zijn meestal de zwaarlijvigen binnen de samenleving. Terwijl de zwembadsector juist gezondheid en fit zijn hoog in het vaandel heeft staan. En dat straalt de zwembadsector zeker niet uit met dit soort evenementen. In Stadskanaal is inmiddels de eerste edtie afgerond en Freddy van der Pol uit Veendam won voor de vierde keer met een waterbom van 7.70 meter. Nu is het wachten op de edities Sportfondsen en SBS6. Het wordt tijd dat het nu stopt zodat het zwemmen niet verder belachelijk wordt gemaakt.

(ingezonden column)

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.