Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Geen fotografie meer in zwembad

In de vier zwembaden van Noord Italiaanse Trente, waarover wij al eerder berichten (zoek en lees in archief), mogen geen foto’s meer worden genomen. Dat is het gevolg van de maatregel die genomen is door de directeur die fotograferen en filmen in zwembaden verbiedt. Het verbod is gericht aan fotograferende ouders die hun kind of kinderen op de gevoelige plaat willen vastleggen. „Als ouders een foto of film van hun kinderen maken komen onvermijdelijk ook andere kinderen in beeld. En wie weet wat er met die beelden wordt gedaan? Ze kunnen op internet worden geplaatst om een heel ander doel te dienen”, zegt de Tridentijnse zwembaddirecteur. „Zwembaden zijn vruchtbare gebieden voor een bepaald type misdrijf.” Volgens het lokale dagblad Il Tirreno wordt daarmee pedofilie bedoeld. Het verbod stuit op verzet van onder andere de lokale advocaat Franco Busana. „Dit is een abnormale uitbreiding van de regelgeving omtrent privacy”, meent hij in Il Trentino. Maar de zwembaddirecteur wijst op het reglement van het zwembad, dat altijd al voorzag in een verbod op fotograferen en filmen. Het op het internet verspreiden van ongeautoriseerde foto’s heeft een sterke vlucht genomen. En niet alleen in pedofiele kringen. Met name jongeren, die veelal hun mobiele telefoon voor fotografie en film gebruiken, hebben lak aan privacy. Drie weken geleden pleegde een 16-jarig meisje bij Venetië zelfmoord nadat haar ex-vriendje privébeelden had verspreid.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.