Welkom

splash3

Nieuws

Geen einde voor openluchtzwembad De Waterman

UPDATE

Goed nieuws voor de zwemliefhebbers in Wateringen. Openluchtzwembad De Waterman gaat toch niet dicht. Een meerderheid van de gemeenteraad van de gemeente Westland heeft besloten het zwembad open te houden.

Dankzij een amendement van twee politieke partijen is het zwembad gered. De twee partijen sloegen de de handen ineen om met een amendement het sluitingsvoorstel van het college van B & W te wijzigen.

Met dit amendement kan De Waterman de komende 25 jaar verder. Het zwembad gaat nu voor 5,4 miljoen euro worden gerenoveerd.

Zo is openluchtzwembad De Waterman gered en kunnen de voorbereidingen starten voor de renovatie.

Eerder bericht ZwemRekreatie 24-02-2023

De gemeente Westland reserveerde in 2020 – 2,6 miljoen euro voor de renovatie van zwembad De Waterman in Wateringen. Bijna drie jaar later ziet het college van B & W geen toekomst meer voor het zwembad.

Door de gestegen kosten is er 1,9 miljoen euro extra nodig voor de renovatie en moet er nog veel meer geld bij om het zwembad toekomstbestending te maken.

De Waterman is een seizoensgebonden openluchtzwembad dat sinds 2013 wordt gerund door vrijwilligers. Zij hebben zich verenigd in de Stichting Waterman Natuurlijk.

In de praktijk wordt het zwembad jaarlijks in stand gehouden door ruim 40 vrijwilligers. Jaarlijks wordt het zwembad door gemiddeld ruim 40.000 mensen bezocht.

Volgens de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Westand  is het met de forse investering niet mogelijk om een levensvatbare exploitatie te realiseren.

De Waterman zou overigens deze zomer al gesloten blijven, omdat het niet meer verantwoord is om het zwembad open te stellen.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl