Welkom

splash3

Nieuws

Gaten opvullen binnen de exploitatie van Amerena

Amersfoort zou weer het zwemcentrum worden van Nederland. Dat was de insteek na de opening in 2018 van het 26 miljoen euro kostende zwembadcomplex in de wijk Hoogkwartier.

Voor aanvang was er al veel discussie over de omvang van het project en ruim een jaar later na de opening zijn er serieuze problemen met de exploitatie. Een combinatie van sport en recreatie moest er voor zorgen dat iedere inwoner van Amersfoort en omstreken gebruik zou gaan maken van het complex.

Alleen is die verwachting niet uitgekomen. De bezoekersaantallen blijven ver achter op de prognose. Er werden 725.000 bezoekers begroot voor het eerste jaar alleen zijn dat er  slechts rond de 300.000 geworden. Hierdoor is het sportcomplex Amerena verliesgevend. De gemeente zal hierdoor de gaten in de begroting voorlopig moeten blijven opvullen.

Vanaf de start waren er ook al problemen met het complex zelf, de luchtkwaliteit in het zwembad was niet goed en de mega waterglijbaan is nog steeds niet in gebruik. Het complex wordt geexploiteerd door SRO maar leunt ook op vrijwilligers van verenigingen en daar blijkt ook een probleem mee te zijn.

Er zijn er veel tekort, er moeten duizenden uren vrijwilligerswerk ingevuld worden door verenigingen en dat wordt bij lange na niet gehaald. Amerena voldoet aan alle eisen die worden gesteld voor een modern zwembadcomplex maar de exploitatie op de rit krijgen is en wordt een andere verhaal.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl