Welkom

splash3

Nieuws

Foto’s maken en filmen in een zwembad, wel of niet?

Het blijft een grijs gebied, wat mag en kan wel en wat niet. Filmen en foto’s maken in een zwembad mag wel, als het maar om je eigen kind of familieleden gaat. Alleen als je langere tijd je omgeving filmt wordt het tricky en schend je de privacy van andere bezoekers.

Zo gebeurde het bij zwembad In Den Dennen in Vorden. Een man filmde meerdere minuten andere personen dan zijn familie. Een zwembadmedewerker zag het voorval en greep in door de persoon erop aan te spreken.

Het leverde een aardige discussie op met deze persoon. Bij de meeste zwembaden staat duidelijk in de huisregels vermeldt dat er niet gefilmd of gefotografeerd mag worden op plekken waar mensen minder gekleed zijn.

Toch blijft het een lastige situatie, eigen kinderen en familie mag wel maar hoe houd je in de gaten of die scheidslijn niet wordt overtreden. Sta je bijvoorbeeld bij de rand van het zwembad je kind te filmen dan film je automatisch ook andere personen.

En om mobieltjes in deze tijd te verbieden is ook niet de oplossing. Het enige wat je kunt doen is het duidelijk te maken bij de entree van het zwembad en op de website en verder personen aanspreken als het teveel opvalt.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl