Welkom

splash3

Nieuws

Interactieve glijbaan blijft gemoederen bezighouden

Er is een rel ontstaan over foto’s van kinderen die op de website van Bad Hesselingen zijn geplaatst. Het ging om foto’s die bij de nieuwe interactieve glijbaan attractie Mosquito Slide zijn gemaakt. In deze interactieve glijbaan wordt na een druk op de knop onderweg een foto gemaakt. Die komt rechtstreeks op de website van het zwembad terecht. En daar zitten behoorlijke risico’s aan. Blogger en IT-expert Jan van Kampen uit Beverwijk kwam bij toeval de foto’s tegen en heeft het aan het zwembad gemeld. Het zijn vaak confronterende foto’s van kinderen die door iedereen zomaar gedownload kunnen worden.

Bad Hesselingen heeft de foto’s inmiddels door de politie laten bekijken. Bij het bekijken van de collectie heeft de politie geen strafbare zaken gevonden. Blogger en IT specialist Jan van Kampen meldt aan ZwemRekreatie dat hij wel voldoende bewijs heeft van confronterende foto situaties.

De directie van Bad Hesselingen heeft besloten om de foto functie voorlopig niet opnieuw te activeren, zolang er niet voldoende zekerheden voor de beveiliging zijn.

Zwembad De Wasbeek in Sassenheim heeft naar aanleiding van alle commotie over de interactieve glijbaan een persverklaring op de website geplaatst. Naast Sassenheim en Meppel,  hebben de zwembaden van Nieuwegein, Merwestein, Heerenduinen in Velsen en het Leegwaterbad Purmerend deze  interactieve glijbaan.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl