Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

FNV wil één nieuwe cao voor de zwembaden

Het vak van zwemonderwijzer staat al jaren onder druk. Er is een groot personeelstekort, de arbeidsomstandigheden zijn niet goed en een werkgeversorganisatie wil niet onderhandelen over een nieuwe cao.

Medewerkers van ruim 660 zwembaden voeren vandaag in Oss actie voor een beter cao. De actie in Oss is tevens het startsein voor de petitie ‘ik teken voor één nieuwe cao in de zwembaden’.

Er zijn nu vier verschillende cao’s voor werknemers van de ongeveer 1900 zwembaden in Nederland. De FNV roept al langer om één cao om sterker te staan in de onderhandelingen.

De werkgeversorganisatie voor werknemers die vallen onder de cao Zwembaden heeft bij de start van de onderhandelingen laten weten dat ze komend jaar geen enkele loonsverhoging geeft en dat haar werknemers ook niet hoeven te rekenen op verbetering van hun pensioen.

Frannie Verwaal, FNV lid en zelf al jaren zwemonderwijzer: ‘We werken in commerciële zwembaden, maar de werkgevers zeggen dat er geen geld is. En ja, we doen dit werk met veel plezier, maar ons werkgeluk staat momenteel zwaar onder druk en steeds meer zwemonderwijzers stoppen omdat ze geen enkele waardering krijgen en het werk wel steeds zwaarder wordt.’

De FNV vraagt al geruime tijd aandacht voor het grote personeelstekort in de zwembaden en het gebrek aan waardering. In november bleek, uit de jaarlijkse enquête onder werknemers in de sportsector, dat meer dan de helft van de mensen die in een zwembad werken niet genoeg verdienen om fatsoenlijk rond te komen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.