Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Fitness aanbod en deelname explosief gegroeid

In 10 jaar tijd is het aantal fitnessgelegenheden met bijna 80% gegroeid naar 1790 centra. Die explosieve groei heeft ervoor gezorgd dat de drempel om te gaan fitnessen lager is geworden.

Op korte afstand van huis en tegen relatief lage kosten is het daardoor mogelijk om onbeperkt te gaan sporten. De groei van de fitnessdeelname komt met name van mannen, 65-plussers en mensen met lagere inkomens.

Om de groei verder te bevorderen worden er steeds weer nieuwe technologieën bedacht, gamification (spellen spelen) en bijvoorbeeld entertainment (films kijken) tijdens het sporten, wat het plezier verder zal verhogen.

Maar laten we de zwembaden ook niet vergeten, die bieden ook volop mogelijkheden om op een gezonde manier zowel droog als nat te fitnessen.

Meer is te lezen in de nieuw verschenen factsheet Fitnessbranche in Nederland 2018 van het Mulier Instituut.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.