Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Financiering zwembad via crowdfunding

Een drijvend zwembad op de Hudson rivier van New York. Dat was het idee van een aantal jonge architecten in New York. Maar bij een bank of investeerders aankloppen was een probleem. Dus besloten de creatieve architecten via crowdfunding donateurs te werven. Met de hulp van de crowdfundingwebsite Kickstarter startte ze een inzamelingsactie. Er was $250.000 nodig om het project van de grond te krijgen. Inmiddels staat de teller op $273.114 van 3175 verschillende donateurs. De inzamelingsactie is dus meer dan geslaagd. De donateurs worden op creatieve wijze bedankt. De naam van iedere donateur wordt gegraveerd op één van de 70.000 tegels. De + Pool, zoals het project is genoemd, is het grootste burgerlijke project dat ooit via crowdfunding is gefinancierd. Wellicht is het een idee voor Nederlandse zwembaden, die door de bezuinigingen zijn getroffen, op deze wijze geld binnen te halen?

drijvendzwembad

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.