Welkom

splash3

Nieuws

Fikse financiële tegenvaller door btw wijziging

In 2017 was er nog goed nieuws te melden over zwembad Albrandswaard. De gemeente besloot toen dat het zwembad zeker tot 2031 zou openblijven.

Vorig jaar werd de exploitatie van het zwembad in handen gegeven van een burgerinitiatief met als doel om zo kosten te kunnen besparen.

Alleen zijn er nu problemen ontstaan door de gewijzigde btw-sportvrijstelling per 1 januari 2019.

Na doorberekening van een belastingadviseur is gebleken dat het zwembad tussen de 50.000 – 100.000 euro per jaar meer aan btw moet afdragen.

Deze financiële tegenvaller past niet binnen de begroting die is opgesteld. De nieuwe btw-regels voor stichtingen en verenigingen zijn door het kabinet vorig jaar september bekendgemaakt.

De gemeente gaat er echter nog steeds vanuit dat zij het raadsbesluit, om het zwembad open te houden, binnen de gestelde kaders kan uitvoeren.

En dat betekend concreet binnen de grens van 155.000 euro per jaar. Het college van B & W gaan zich opnieuw beraden over de exploitatie van zwembad Albrandswaard.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl