Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Exploitatietekorten lopen op bij de zwembaden

Alle coronamaatregelen van het afgelopen jaar hebben ervoor gezorgd dat er grote exploitatietekorten zijn ontstaan bij de zwembaden.

Waarschijnlijk praten we over tientallen miljoenen of misschien wel honderden miljoenen. En het ziet eruit dat de zwembaden voorlopig niet open gaan.

De huidige lockdown loopt 18 januari af en een verlenging is heel reëel gezien het nog steeds oplopen van de coronabesmettingen.

Landen om ons heen hebben de strenge lockdown inmiddels al verlengd, Duitsland tot eind januari en Engeland zelfs tot half februari.

De meeste gemeentelijke zwembaden hebben uitstel voor de huur gekregen om faillissement te voorkomen.

Alleen moet er wel snel duidelijkheid komen over een compensatieregeling van de rijksoverheid.

Er is eerder al geld van het Rijk voor de sport beschikbaar gesteld maar dat is lang niet toereikend.

De inschatting is dat er de komende maanden nog niet veel gaat veranderen waardoor de tekorten het eerste kwartaal nog verder zullen oplopen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.