Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Exploitatietekorten Dorper Esch lopen op

Het in grote financiéle nood verkerende zwembad Dorper Esch in Denekamp, kampt al sinds 2007 met een forse daling van het aantal bezoekers. In 2007 kwamen nog ruim 200.000 mensen bezoekers per jaar naar het zwembad, maar het aantal is al afgenomen tot 175.000 bezoekers. Dit blijkt uit de Jaarrekening 2013 van de gemeente Dinkelland.

Eén van de redenen is dat aantal recreatieve zwemmers dramatisch afneemt. Daarentegen zijn de aantallen doelgroepen zwemmers wel stabiel. De exploitatie is zelfs zo dramatisch, dat de gemeente jaarlijks een subsidie van 1,2 miljoen euro moet bijdragen om sluiting te voorkomen. Het was de bedoeling dat deze bijdrage van de gemeente verlaagd zou worden tot 650.000 euro, maar dat is via een aanbestedingsprocedure niet gelukt.

Exploitanten Optisport en de Conégroup, brachten geen bod uit omdat ze het onverantwoord vinden om voor een jaarlijkse bijdrage van 650.000 euro het verliesgevende bad over te nemen. Het nieuw gevormde college van Dinkelland heeft de exploitanten inmiddels opnieuw benaderd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Antislipsokken om uitglijden te voorkomen

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.