Welkom

splash3

Nieuws

Evaluatiecommissie Rio trekt harde conclusies

Wat eigenlijk al algemeen bekend was, is door de evaluatiecommissie Rio 2016 bevestigd. Oud technisch directeur Joop Alberda heeft nooit een eerlijke kans gehad om de juiste invulling te geven aan zijn functie.

De ruzie tussen Joop Alberda en (teammanager) Aad van Groningen was een cruciaal onderdeel waardoor de onrust oversloeg naar zowel zwemmers en coaches. Ook de begeleidingsstaf op de Olympische Spelen krijgt het te verduren. De staf in Rio de Janeiro was niet capabel genoeg om voor een goede begeleiding te zorgen.

Van enige teamgeest was totaal geen sprake meer vanwege de gebrekkige communicatie tussen sporters en begeleiding. De KNZB krijgt ook kritiek, het heeft de afgelopen jaren autonoom gefunctioneerd en moet meer transparant worden.

De evaluatiecommissie concludeert dat het ontbreken van een motiverende en positieve sociale omgeving en diverse individuele logistieke en fysieke belemmeringen de belangrijkste oorzaken zijn voor de tegenvallende prestaties in het zwembad tijdens de Spelen in Rio.

De evaluatiecommissie Zwemmen bestond uit voorzitter Marc Delissen, projectsecretaris Dagmar de Ruijter, oud-topzwemmers Maarten van der Weijden, Hinkelien Schreuder, Madelon Baans en oud-topschaatser Beorn Nijenhuis. Namens de KNZB zaten bestuurslid Hans van Goor en algemeen directeur Jan Kossen in de commissie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl