Welkom

splash3

Nieuws

Gemeente Ermelo, waar hebben we het eigenlijk over?

De gemeente heeft 21 miljoen euro gereserveerd voor het nieuwe zwembad en sporthal dat het huidige Calluna moet gaan vervangen. Al meer dan een half jaar is er discussie gaande over een wel of niet uitgebreid recreatiebad. Het houdt de gemoederen behoorlijk bezig.

In juni van dit jaar is besloten dat het recreatieve gedeelte de helft kleiner wordt, van 100 m2 naar 50 m2. Reden is de alsmaar stijgende bouwkosten en marktontwikkeling, de gemeente wil binnen het bouwbudget blijven.

De  politiek is verdeeld en de actiegroep Vrienden van Calluna (VvC) en het college van B & W staan lijnrecht tegen over elkaar. De Vrienden van Calluna vinden niet dat je moet beknibbelen op de grootte van het recreatieve gedeelte.

Ermelo is een belangrijke toeristische gemeente en om de jeugd te interesseren voor het nieuwe zwembad moeten er ‘toeters en bellen’ aanwezig zijn. (de praktijk heeft dit inmiddels uitgewezen, zwembad Nijkerk)

Nu is er een enquette gehouden onder jeugd van Ermelo, die willen uiteraard meer recreatie en zijn ook best bereid om meer te betalen voor uitgebreidere recreatie. De jeugd heeft immers de toekomst.

En laten we eerlijk zijn, waar gaat dit over, een dorp in rep en roer over 50 m2 op een investering van 21 miljoen. Dit is een perfect onderwerp voor het TV programma Kanniewaarzijn.

Update 05-10-2018: De gemeenteraad heeft een akkoord bereikt over de nieuwbouw van Calluna,  het blijft bij de 50m2 recreatie die het college van B & W heeft voorgesteld.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl