Het Pim Mullier instituut heeft ruim 1200 zwemlesaanbieders aangeschreven met vragen over de zwemveiligheid en zwemles in het algemeen. 372 zwemlesaanbieders voornamelijk actief bij openbare zwembaden hebben gehoor gegeven aan het onderzoek.
Uit het onderzoek is als belangrijkste uitkomst naar voren gekomen dat men zich zorgen maakt over het behouden van de zwemvaardigheid na het behalen van de zwemdiploma’s.
Er wordt daarna te weinig meer gezwommen en daardoor gaat het ten koste van de zwemvaardigheid. Zwemles wordt bij meeste ouders gezien als verplichte kost en het maakt onderdeel uit van de opvoeding.
Dat kinderen gaan daarna minder zwemmen is min of meer logisch, op uitzonderingen daar gelaten. De enige momenten dat er nog wordt gezwommen is tijdens de vakanties of als er leuke activiteiten door het zwembad worden georganiseerd.
Dus is het van belang dat de zwembaden met aantrekkelijke en uitdagende activiteiten komen om kinderen naar het zwembad te trekken. En daarbij hoort ook een zwembad dat meer te bieden heeft dan alleen maar zwemmen.
Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.
Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.