Welkom

splash3

Nieuws

Er moet meer gebeuren om kinderen te blijven interesseren

Het Pim Mullier instituut heeft ruim 1200 zwemlesaanbieders aangeschreven met vragen over de zwemveiligheid en zwemles in het algemeen. 372 zwemlesaanbieders voornamelijk actief bij openbare zwembaden hebben gehoor gegeven aan het onderzoek.

Uit het onderzoek is als belangrijkste uitkomst naar voren gekomen dat men zich zorgen maakt over het behouden van de zwemvaardigheid na het behalen van de zwemdiploma’s.

Er wordt daarna te weinig meer gezwommen en daardoor gaat het ten koste van de zwemvaardigheid. Zwemles wordt bij meeste ouders gezien als verplichte kost en het maakt onderdeel uit van de opvoeding.

Dat kinderen gaan daarna minder zwemmen is min of meer logisch, op uitzonderingen daar gelaten. De enige momenten dat er nog wordt gezwommen is tijdens de vakanties of als er leuke activiteiten door het zwembad worden georganiseerd.

Dus is het van belang dat de zwembaden met aantrekkelijke en uitdagende activiteiten komen om kinderen naar het zwembad te trekken. En daarbij hoort ook een zwembad dat meer te bieden heeft dan alleen maar zwemmen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl