Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Enschede snoeit te hard in het zwembadaanbod

Waar zijn ze mee bezig in Enschede. Nadat eerder al zwembad De Brug is gesloten lijken nu Het Slagman en Aquadrome het slachtoffer te worden van de bezuiniginsdrift van de gemeente Enschede.

Exploitant Sportaal heeft deze onheilstijding moeten meedelen aan hun medewerkers. Door deze maatregelen staan er tussen de 30-35 banen op de tocht.

De forse bezuinigingen waar de gemeente voor staat liggen hier aan ten grondslag. Maar wat houd je dan nog over aan zwembaden in een stad als Enschede?

Nadat bleek dat de ‘Zwembadvisie 2021’ niet haalbaar was door de gestegen kosten, presenteerde het college van B & W aan de raad het alternatieve plan, een nieuw zwembad in afgeslankte vorm.

Door de recente ontwikkelingen rondom de bezuinigingen is dat nu ook niet meer haalbaar. In plaats van een nieuw zwembad moet Sportaal de komende jaren ook gaan rekenen met een lagere bijdrage van de gemeente.

En dat betekent een compleet uitgekleed zwembadaanbod in de stad. Het instructiebad bij het Aquadrome zal als enige nog blijven voortbestaan. Zelfs het subtropische gedeelte in het Aquadrome en het wedstrijdbad Het Slagman moeten het ontgelden.

Als de plannen doorgaan voldoet Enschede niet meer aan de minimale zwemwaterbehoefte. De gemeenteraad moet zich er nu verder over gaan buigen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.