Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Energiebesparingen worden steeds zichtbaarder

De gemeente Velsen, onder de rook van Tata Steel in IJmuiden, heeft de ambitie om de uitstoot van CO2 zo te reduceren dat de gemeente in 2030 klimaatneutraal is.

Het zwembad De Heerenduinen speelt daarin een belangrijk onderdeel. De afgelopen maanden zijn er veel energiebesparende maatregelen uitgevoerd.

Eén van de besparingsmaatregelen is een gigantische warmtepomp die onlangs op het dak is geplaatst, zie foto.

Binnenkort worden er nog eens 300 zonnepanelen en 250 warmtepomppanelen geplaatst op het dak van het zwembad.

In combinatie met de warmtepomp wordt het zwembad dan voor een groot deel onafhankelijk van fossiele energiebronnen.

Met deze maatregelen bespaart het zwembad uiteindelijk evenveel op gas en CO2 als het totale jaarverbruik van 175 huishoudens.

Het zwembad heeft eerder de verlichting vervangen door LED-verlichting (75% besparing ten opzichte van halogeen en traditionele verlichting).

Ook is de waterglijbaan geïsoleerd, wat jaarlijks zo’n 15.000 m3 gas bespaart. In 2030 wil zwembad De Heerenduinen energielabel A bezitten.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.