Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Energie onafhankelijk door gecombineerde zonnepanelen

Zwembad De Welle in Drachten wekt sinds kort zijn eigen stroom en warmte op. Op het dak van het zwembad zijn 1.182 normale zonnepanelen en 256 zogenaamde pvt-zonnepanelen geplaatst.

Naast de normale zonnepanelen voor elekriciteit, zijn er  pvt-zonnepanelen voor warmte geplaatst. Deze panelen wekken via speciale zonnepanelen warmte op waardoor het zwembad energie onafhankelijk is geworden.

Jaarlijks zal het zwembad rond de 60.000 m3 aan gas besparen en 350.000 kWh opwekken aan elektriciteit. En als kers op de taart bespaart De Welle circa 235.000 ton aan CO2 uitstoot.

De investering van ruim 750.000 euro zal in 10 jaar worden terugverdiend. Het project past binnen de ambitie van de gemeente om Smallingerland voor 2040 duurzamer te maken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.